Välj det ekologiska

Jag får ofta frågan från människor om vad de kan göra för att göra en insats för klimatet. Det är tydligt att det tycker att frågan är alldeles för stor för dem och att de inte känner sig förmögna att agera, eftersom att de är en minimal bricka i ett större problem. Det betyder då att de inte tror att deras handlingar spelar roll, men om alla ser det på det här sättet så är det klart att vi inte kommer att kunna få till en förändring. Det är en klyscha, men om många gör samma sak så kommer effekten av det att bli stor och det är jag fullständigt övertygad om.

En sådan sak, som verkligen har tagit fart, är att välja det ekologiska alternativet i matvarubutiken. I Sverige har handeln med ekologiska varor verkligen exploderat, till den grad att efterfrågan på ekologiska ägg inte kan tillfredsställas på grund av att det helt enkelt inte finns tillräckligt med ekologiska äggproducenter. Det är mycket positivt, för det är precis sådana tillfällen som tvingar fram en förändring med hjälp av konsumentmakt.

Det ekologiska är alltid det bästa alternativet, både sett ur den miljövänliga aspekten men också ur den hälsosamma. En ekologisk produkt innehåller betydligt mycket mindre bekämpningsmedel och tillsatser, ämnen som har en bevisad påverkat på både naturen och våra kroppar. Så att välja det ekologiska alternativet är ett tydligt val som du kan göra för att bidra till en bättre värld att leva i och för våra barn att växa upp i, så enkelt är det faktiskt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *