Trädfällning

Ja, nu så har hösten definitivt kommit och träden börjar fälla sina löv. Hög tid att göra sig redo att möta vintern med andra ord och inte minst då att få ordning på trädgården. In med utemöblerna, krattande av löv och så vidare. Dessutom har jag gjort ett lite större ingrepp på trädgården, då jag fällt ett av de träd som står på tomten. Det kanske inte låter så grönt och miljövänligt – träd är ju bra – men det här trädet var halvdött redan och jag var rädd för att höststormarna till slut skulle få det att falla, och i värsta fall då på huset. Inte bra, och jag tror det var hög tid att göra sig av av det gamla trädet.

Trädfällning
Ett litet problem där är att jag inte riktigt vet hur man fäller träd. Så mycket förstår jag att det ju inte bara går att ta en yxa eller såg och bara sätta igång. Det är ju viktigt att trädet faller i rätt riktning och att varken hus eller människor skadas. Då trädet var rätt så högt insåg jag att det nog skulle behövas mer än en person för att fälla det på ett säkert sätt, men grundproblemet kvarstod. Varken jag eller någon av mina vänner vet riktigt hur man fäller träd på ett bra sätt, och ingen av oss har gjort det förut. Det är ju helt klart ett problem, men som det skulle visa sig inte ett olösligt sådant.

För vad gör man när man har problem? Jo, man frågar de som är äldre och erfarnare om råd, helt enkelt! Många har problem med att lyssna på föräldrar och så och ta råd från dem, men det är ju tveklöst så att de som är 20-30 år äldre än du, eller mer, också har mer kunskaper. Vad jag gjorde var helt enkelt att jag anlitade Seniorbolaget för att fälla trädet och fixa lite i allmänhet i min trädgård. Seniorbolagets medarbetare är alla fullblodsproffs som varit med länge, och det märks! Utmärkt fällning av trädet och trädgården är nu helt redo för vintern! Seniorbolaget visade hur en slipsten ska dras!

Löv på marken.
Hösten är här och på väg att bli vinter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *