Tillbaka till bloggen efter sommaren

Ett fasadparti, kan det vara någonting? Ja det måste jag nog säga att det kan vara. Det är höst nu och ett bra tag sedan jag skrev i den här bloggen – faktum är att hela sommaren hunnit gå! Varför det blivit på det viset är rätt så enkelt att förklara – det har varit sommar helt enkelt, och en sommar med ett nytt fasadparti. Så jag har haft så mycket annat att göra än att sätta mig vid datorn. Nu är hösten här igen och det börjar definitivt bli lite väl kallt utomhus så då kommer jag igång med bloggandet igen, och nu tänkte jag prata lite om mitt nya fasadparti.

Varför fasadparti?
Varför skaffa sig ett fasadparti egentligen? För att jag ville komma närmare naturen helt enkelt! För den som inte vet så är ett fasadparti i princip en stor glasvägg som man kan öppna ut i trädgården, eller som i mitt fall, ut mot verandan. Väldigt, väldigt trevligt under sommaren när det är som varmast och soligast ute – gränsen mellan ute och inne suddas ut på ett väldigt trevligt och skönt sätt! Det är ju inte så att jag värnar naturen främst för att jag tycker den är trevlig och skön att vistas i, men jag erkänner gärna att det är en mycket välkommen bonus. Vacker natur och miljö gör helt enkelt livet mer värt att leva!

Isolering och miljö

fasadpartier
Fasadparti från Santex
Nu är jag säker på att många undrar om inte ett fasadparti är dåligt för miljön, på grund av höjda uppvärmningskostnader under vintern. Svaret på den frågan är då snarast ja och nej. Ja på grund av att många fasadpartier inte är så välisolerade som de borde vara. Nej för att jag valde en av Santex glasfasader, och de är riktigt välisolerade, så pass mycket så att det inte kommer att innebära någon större försämring i vinter vad gäller isoleringen. Det var annars någonting som länge fick mig att tveka inför att skaffa ett fasadparti, den eventuellt försämrade isoleringen. Men det visade sig att det inte alls behövde vara något större problem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *