Bygg egna möbler av det du hittar

Allt du äger och har behöver nödvändigtvis inte vara det allra senaste i modet. Det behöver inte heller vara sakerna som produceras i en massindustri, där du inte känner till vare sig tillverkningsprocesserna, arbetsplatsmiljö eller beståndsdelarnas material. En tydlig sådan marknad är möbelmarknaden, som lämnar mycket att önska om insyn och tillvägagångssätt. Det är med andra ord inte lätt att veta vad möblerna består av och var de kommer ifrån. Men det behöver inte heller vara ett problem.

Idag är second hand-marknaden en stor marknad. Inte bara genom ta-tillvara-butiker går det att hitta alldeles utmärkta möbler, idag finns det en stor marknad på nätet där man antingen säljer sina gamla möbler eller byter/skänker bort dem. Att skaffa möbler på det här sättet är att tänka miljövänligt, för du tar tillvara på sådant som annars hade kastats.

Dessutom är det fullständigt möjligt att bygga vidare på det du hittar. Bara för att en möbel ser ut på ett visst sätt så betyder inte det att du inte kan förändra utseendet. Med en händig hand så är det mesta faktiskt möjligt, och samtidigt får du det precis som du vill ha det, till en betydligt billigare penning än om du hade köpt den färdiga, nya produkten. Att bete sig så här på möbelmarknaden är att tänka miljövänligt och dessutom ekonomiskt för egen räkning. Möbler är ombytliga på flera sätt och vis, och det är inte enbart genom tillägg av metal- eller trädetaljer som du kan förändra, det går precis lika bra med ny färg eller nya tyger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *